En verimli İngilizce sınav hazırlık platformu.
YÖKDİL

YÖKDİL’e Nasıl Hazırlanılır?

TemaDil yazılarımız bölümünde paylaştığımız yazıların konusunu öğrencilerimiz belirliyor. Sizlerden gelen soruları dikkate alarak daha büyük kitlelere ulaşmasını istediğimiz yazılar yazıyoruz. Bugünün konusu ise  “ YÖKDİL’e nasıl hazırlanılır? ” Bu soruyu bizden ders eğitim almak isteyen öğrenciler “hocam YÖKDİL’e nasıl hazırlıyorsunuz, çalışma programınızdan bahseder misiniz” şeklinde sorarlarken, bizi YouTube kanalımızdan takip eden öğrencilerimiz çoğu zaman bir yol göstericiye ihtiyaç duyduğundan, nereden, nasıl başlaması gerektiği konusunda danışmanlık istiyor. Konuyla ilgili yazmış olduğumuz bloglar ve YouTube içeriklerimizin bağlantılarını aşağıda paylaşıyorum. 

https://temadil.com/yds-ve-yokdil-sinavina-hazirlanirken-sik-yapilan-hatalar/

https://temadil.com/3-kasim-yokdil-sinavina-nasil-hazirlanalim/

https://temadil.com/online-yokdil-kursu/

https://temadil.com/online-yds-kursu/

https://temadil.com/en-iyi-yokdil-kursu/

https://temadil.com/online-yds-ve-yokdil-kurslari/

https://temadil.com/yokdil-ve-ydsden-55-ve-ustu-nasil-alinir/

https://temadil.com/online-yds-yokdil-programlarimiz/

https://temadil.com/yds-ve-yokdil-arasinda-ne-fark-var/

https://temadil.com/temadil-yds-ve-yokdile-nasil-hazirliyor/

https://temadil.com/yds-yokdile-nasil-hazirlanmaliyiz/

YouTube kanalımızda YDS ve YÖKDİL sınavına dair onlarca video bulunuyor. Bu videoların hepsinin bağlantısını burada paylaşmak yerine tek bir link paylaşıyorum. Bu videoda YDS ve YÖKDİL hakkında bilgi edinebilir ve diğer içeriklerimizi takip edebilmek için abone olabilirsiniz. 

YDS ve YÖKDİL arasında ne fark var? YDS kimler için uygun? YÖKDİL’e kimler girmelidir? YÖKDİL’e nasıl hazırlanılır?

https://www.youtube.com/watch?v=vlqXiV-CQnY

 YÖKDİL sınavına nasıl hazırlıyoruz?

Bu bölümde öğrencilerimizi YÖKDİL sınavına nasıl hazırladığımızı adım adım anlatacağım.

Örnek bir ders nasıl ilerliyor, ondan bahsedeceğim. 

Her dersin başında akademik kelimeleri öğretmek amacıyla yerli ve yabancı yayınlarda çıkan güncel haberlerden bir seçki yapıyoruz. Burada akademik açıdan önemli bulduğum kelimeleri hangi bağlamda kullanıldığını açıklıyoruz. Bu kelimelerin akılda kalması için örnekler veriyoruz. Ertesi derste görmüş olduğumuz kelimelerden bir quiz yapıyoruz. Böylelikle görmüş olduğumuz hiçbir kelimenin zihnimizden kaybolup gitmesine izin vermiyoruz. 

Kelime öğretiminden sonra o gün anlatılacak olan konunun sunumu yapılıyor. Sunum esnasında öğrencilerimiz akıllarına takılan soruları sorabiliyor. Ardından o günkü konuyla ilgili test çözmeye başlıyoruz. Kimi zaman dersin idaresini bir öğrencimize verip, soruyu onun çözmesini isteyebiliyoruz. Israr yok tabi, yapmak isteyen yapıyor. 

Öğrencilerimiz derslerde anlatmış olduğumuz tüm materyalleri temadil.com web sitemizde bulabiliyor. Bu materyalleri ister bilgisayardan ister çıktı alarak çalışabiliyor. Bunun dışında sistemimizde 7 bini aşkın soru bulunuyor. Öğrencilerimiz bu soruları telefon, iPad veya bilgisayarlarından çalışabiliyorlar. 

YÖKDİL hazırlık eğitimine katılan tüm öğrencilerimizle bir whatsapp grubu oluşturuyoruz. Burada günde veya iki günde bir soru paylaşımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizle sınava kadar sürekli bağlantıda kalarak motivasyonu üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. 

YÖKDİL Sınavına Kendi Başıma Nasıl Hazırlanabilirim? 

YÖKDİL sınavına bir eğitim kurumundan veya bir öğretmenden destek almadan çalışmak isteyenlerden İngilizce bilgi düzeyi iyi olanlara şunları önerebilirim.

  1. Akademik kelime bilginizi geliştirecek metinler okuyun.
  2. Yabancı yayınları günlük olarak takip edin. Örneğin https://www.sciencedaily.com/ web sitesinde bulunan haber başlıklarını tarayın. Başlıkta geçen kelime ve yapıları not alın.
  3. https://temadil.com/ucretsiz-yokdil-kaynaklari/ web sitemizi iyice çalışın. Geçmiş sınavlarda neler çıktığını görün.
  4. https://temadil.com/ucretsiz-yokdil-kaynaklari/ sitemize baktıktan sonra eksiklerinizin bir listesini çıkarın. Gramer konularında nerelerde açığınız var, hangi yapıları içselleştirememişsiniz henüz, onları not edin.

Sonuç

YÖKDİL sınavına hazırlık yapanlara yardımcı olacağını düşündüğüm bu yazımda hangi kaynaklara nasıl ulaşabileceğinizi kısaca belirtmeye çalıştım. Çalışmaya başlayacak olan tüm öğrencilere söylemek istediğim şey şu; çalışmaya başlamayı ertelemeyin, ne kadar erken, o kadar iyi olduğunu unutmayın. Zamanında ve disiplinli olarak çalışın ve bu işin ancak zaman ayrılarak mümkün olabileceğini unutmayın.

Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı TemaDil

İngilizce seviyenizi öğrenmek için sınavlarımızı çözebilirsiniz.

Sınavı Çöz