En iyi YÖKDİL Kursu

2012’de son verilen ÜDS 2017’de YÖKDİL olarak tekrar karşımıza çıktı. Dolayısıyla daha önce en iyi YDS kursu hangisi tartışmalarına en iyi YÖKDİL kursu tartışması da eklenmiş oldu. Peki en iyi YÖKDİL kursu hangisi? En iyi YÖKDİL kursunu seçerken nelere dikkat etmeliyiz, hangi soruları sorup hangilerini sormamalıyız?

Önce en iyi YÖKDİL kursu arama aşamasında sormamamız gereken sorulardan başlayalım;

Başarı garantisi veriyor musunuz?

Başarı garantisi istemek de vermek de eğitimin doğasına aykırıdır. Elbette reklam amaçlı başarı garantisi veren kurumlar vardır olacaktır. Bunda bir sakınca da yok. Kurumlar reklam yapabilmek ve daha  büyük bir kitlenin ilgisini çekebilmek için çeşitli sloganları kullanırlar. Ancak bunu bir eğitimcinin ağzından duymamanız gerekir. Böyle bir sorudan zaten anlamlı bir cevap da çıkmayacaktır.

YÖKDİL başarı oranınız nedir?

Bu soru da çok anlamlı bir soru değil. En başta YÖKDİL geçilen veya kalınan bir sınav değil. Amacı 55 almak olan 20 kişilik bir sınıf ile 80 almak olan bir sınıfın başarı oranı farklı olacaktır. Ayrıca YÖKDİL eğitiminde başarıyı yükseltmek sadece kursun başarabileceği bir iş de değildir. Derslere devam, öğrencilerin İngilizce seviyeleri, ders dışı çalışmaya ayrılan zaman vb gibi birçok farklı kriter YÖKDİL başarısında rol oynamaktadır.

Bana 55 / 80 aldırabilir misiniz?

Kaç alırsanız alın, 55 ya da 80, bu skoru siz alacaksınız. YÖKDİL eğitimini veren kurum elinden geleni yapmayı taahhüt etse de sınav hazırlığının pasif değil aktif bir süreç olduğunu unutmamak gerekiyor. Siz çalışacaksınız ve siz başaracaksınız.

Eğitim kaç saat sürüyor?

Eğitim almak isteyen adaylar bunu sıklıkla soruyor. Programın başlangıç ve bitiş tarihi elbette önemli ve sorulmalı. Ancak eğitimlerin kaç saat olduğu bize çok anlamlı bir veri sağlamaz. Onun yerine programın hedefleri ve bu hedeflere nasıl ulaşacağına odaklanılmalıdır.

Peki en iyi YÖKDİL kursu arama aşamasında sormamız gereken sorular nelerdir;

YÖKDİL sınavına hazırlık için İngilizce seviyem yeterli mi?

İlk sorunuz bu olmalı ve alacağınız cevaba göre hareket etmelisiniz. İngilizce seviyeniz B1 (intermediate) altı ise YÖKDİL hazırlık kursuna gitmeniz önerilmez. İngilizce seviyenizi öğrenmek isterseniz İngilizce Seviye Tespit Sınavımızı çözebilirsiniz.

Eğitimi kimden alacağım?

Sınav hazırlık eğitimleri konusunda uzman hocalar tarafından verilmelidir. İngilizce öğretmenliğinde alanı ‘young learners’ olan bir hocadan YÖKDİL eğitimi almanız önerilmez. Tercihen English for Academic Purposes alanında çalışan bir hoca ile YÖKDİL‘e hazırlanmanız doğru olacaktır.

Eğitimin içeriğinde neler var?

Eğitimin süresini sormak yerine içeriğiyle ilgili bilgi almak daha doğrudur. Hangi materyaller kullanılıyor? YÖKDİL için geliştirilmesi gereken becerilere ayrılan süreler ne kadar? Diğer beceriler (dinleme,yazma, konuşma) programın içine ne kadar entegre? Self-study için verilen kaynaklar neler? Bu kaynakların içeriği hangi kriterlere göre belirleniyor?

Kullanılan materyaller ne kadar güncel?

YÖKDİL ilk başta Anadolu Üniversitesi tarafından düzenleniyordu ve sınav YDS ile kıyaslandığında çok daha kolaydı. 2017 yılında YDS’den 50 almış bir öğrenci YÖKDİL’den 75 alabiliyordu. Daha sonra sınav ÖSYM tarafından yapılmaya başlandı ve sorular zorlaştı. Dolayısıyla 2017 ve 2018 yılında Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan sınavı referans alarak YÖKDİL’e hazırlanan adaylar muhtemelen beklediklerinden daha düşük not alacaklardır. Buna paralel olarak birçok yayınevi YÖKDİL soru bankası hazırladı. Ancak sınav ÖSYM’ye geçip zorlaşınca söz konusu soru bankaları da güncelliğini yitirmiş oldu. Sonuç olarak eğitim alacak adayın YÖKDİL kursu seçerken kullanılan materyalin güncelliğine mutlaka dikkat etmesi gerekiyor.

Sonuç

Peki en iyi YÖKDİL kursu hangisi? Eğitim içeriği, hoca kalitesi ve kaynak zenginliği bağlamında TemaDil YÖKDİL‘e girecek adayların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Online verilen YÖKDİL kursları rahat, konforlu, ekonomik bir sınav hazırlık programı sunuyor. Üstelik TemaDilLMS adaylara binlerce sorudan oluşan online aktivitelerle YÖKDİL‘e etkin bir şekilde hazırlanma imkanı veriyor.

YÖKDİL resmi sayfası

TemaDil’i YÖKDİL hazırlık programları konusunda farklı kılan detaylardan bazıları;

  • Derslerimizi alanında uzman üniversite hocaları veriyor.
  • Derslerimiz canlı ve interaktif olarak yapılıyor.
  • Derslerimizi Warm-up, Lead-in, ve Wrap-up olarak üç bölüme ayırıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz dersleri sıkılmadan takip edebiliyorlar.
  • Sınıflarımız kalabalık değil, her öğrencimizle birebir ilgileniyoruz
  • Ders esnasında sorulan soruları dersin akışını bozmadan mutlaka cevaplıyoruz.
  • Öğrencilerimiz eski dersleri istedikleri kadar izleyebiliyorlar.
  • Ders dışında sorulan sorulara kısa sürede dönerek öğrencilerimize destek oluyoruz.

TemaDİlLMS‘in YÖKDİL başarınıza katkısı nedir?

TemaDİlLMS içinde binlerce aktivite ve egzersiz barındıran bir öğretim yönetim sistemidir. (Learning Management System) Bu yönüyle Türkiye’de benzeri olmayan bir eğitim modeli sunmaktadır.

TemaDİlLMS’te neler var?

  • 6 bini aşkın örnek soru.
  • Tek tıkla kelimenin anlamını ve örnek kullanımını görebileceğiniz akıllı sözlük.
  • Sık kullanılan akademik kelimeler (Academic Vocabulary List) egzersizleri
  • YDS ve YÖKDİL’de çıkmış soruların zorluk derecelerine ve soru tiplerine göre ayrılmış halde quizleri.
  • Gelişmiş raporlama sistemi ile her adımda performansınızı ölçme imkanı.
  • Seviyelere göre ayrılmış okuma parçaları.

 

Online YÖKDİL Kursları