En verimli İngilizce sınav hazırlık platformu.
Akademik Kelime

En Sık Kullanılan Phrasal Verbler

Özellikle B1 seviyede İngilizce bilen öğrencilerin internette İngilizce’de en sık kullanılan phrasal verbler nelerdir diye arama yaptığını görüyorum. İnternet aramaları genelde doğru sonuç vermekle beraber bazen öğrenciler en sık kullanılan phrasal verbleri bulabilmek için gereğinden fazla enerji harcıyorlar.

Phrasal Verbleri Bilmek Neden Önemli?

Phrasal verbler iki parçadan oluşuyor ve genelde bu iki parça da bildiğimiz kelimeler. ‘go off’ kelimesini ele alalım. A1 seviyede İngilizce bilen bir öğrenci bile go ve off kelimelerinin anlamlarını bilir. Ancak bu kelimeler bir araya geldiğinde bambaşka (bir yiyeceğin bozulması, bir alarmın ötmesi gibi) anlamlara gelebiliyor. Buna ek olarak phrasal verblerin sayısı oldukça fazla ve bu durum bazı öğrencilerde biraz da gereksiz bir kaygıya yol açıyor. Gereksiz çünkü bu kelimelerden bazılarının kullanımları oldukça sınırlı. O zaman aslında öğrencinin ihtiyacı olan şey phrasal verblerin arasından kullanım frekansı en yüksek olanları bulup bunları öğrenmek. Bu arada kelime öğrenmek ne demektir önce o yazımı okumanızı öneririm.

Phrasal Verbleri Öğrenmek İçin En Verimli Kaynak

YDS ve YÖKDİL’de çıkan phrasal verblerin anlamları için Youtube kanalımıza göz atabilirsiniz.

Bunun yanında sitemizde yer alan ‘YDS ve YÖKDİL’de en çok çıkan phrasal verbler‘ yazımızı okuyabilirsiniz. Bu iki kaynak phrasal verb bilginizi geliştirmeniz için faydalı olacaktır.

Daha Kapsamlı Bir Çalışma İçin

Yukarıdaki ücretsiz kaynaklarda en sık kullanılan phrasal verbleri bulabilirsiniz. Ancak daha kapsamlı bir çalışma yürütmek için Akademik Phrasal Verbs Seti programını mutlaka incelemelisiniz. 24 videodan oluşan 240 kelimelik bu sette kullanım frekansı en yüksek phrasal verbleri göreceksiniz. YDS ve YÖKDİL’de doğrudan test edilen bütün phrasal verbler bu çalışmadan mevcut. Bunun yanında essay yazarken farklı kelimeler kullanmak sınav skorunuza olumlu katkı sağlayacaktır. Öğrenciler genelde bu türden kelimeleri listeler halinde bulabilecekleri kaynaklara yöneliyorlar. Ancak bu şekilde bir çalışma maalesef istedikleri sonucu vermeyecektir. Dolayısıyla phrasal verbleri kısa sürede öğrenmek için Akademik Phrasal Verbs Seti çalışmasını mutlaka almanızı öneriyorum.

Akademik Phrasal Verb Setinde Yer Alan Kelimeler

Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı TemaDil

İngilizce seviyenizi öğrenmek için sınavlarımızı çözebilirsiniz.

Sınavı Çöz