Nasıl iyi İngilizce konuşabilirim?

Nasıl iyi İngilizce konuşabilirim?

İngilizce öğrenmek isteyen adayların aklında hep aynı soru; nasıl iyi İngilizce konuşabilirim? İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek isteyen ancak zaman ve maddi kaynakların yetersiz oluşu sebebiyle yurtdışında eğitim alamayacak olanlar için 4 öneri hazırladım;

İngilizce Konuşma Becerisini 4 Adımda Geliştirin

 

 

1. İyi okuyucu iyi yazar- iyi dinleyici iyi konuşmacı

Bol miktarda okuma yapan insanların zaman için yazma becerilerini geliştirebildiğini, yazarken kelime veya konu sıkıntısı çekmediğini görürüz. Benzer şekilde iyi İngilizce konuşabilmenin yollarından biri de bol miktarda dinleme yapmaktan geçer. Ne dinleyeceğiniz tamamen sizin ilgi alanlarınıza göre şekillenecektir. Günlük konuşmanızı geliştirmek için film veya dizi izleyebilir, akademik İngilizce kelime seçimleriyle konuşabilmek için belgesel veya Ted konuşmalarını takip edebilirsiniz. Tüm bunlar sizin İngilizce konuşma pratiğinizi direk olarak geliştirmeyebilir ancak zaman içinde sizde büyük bir birikim sağlayacağına şüphe yoktur.

 

2. Uluslararası geçerliliği olan bir yeterlilik sınavına hazırlanın:

İnsanların en çok zorlandıkları şeylerden biri de planlı programlı bir şekilde çalışmaktır. O yüzden ben de diyorum ki kendinize bir hedef koyun, bu hedefe erişmeye çalışın. Bu hedef de örneğin IELTS speaking bölümünden 5,5 almak olsun, ya da TOEFL speaking bölümünden 20 almak olsun. Sınava girmeniz gerekmiyor, değerlendirme kriterlerini iyi bilen bir hocadan durumunuzu öğrenebilirsiniz. Böylelikle hem kendinizi disipline etme imkânı bulur hem de koymuş olduğunuz hedefe ulaşırken muazzam bir gelişme sağlarsınız. Bir de sınava girip güzel bir skor alırsanız harikulade olur.

 

3. Yanında kendinizi rahat hissettiğiniz bir veya iki arkadaşınızla kaliteli bir dil kursuna kayıt olun: 

Sürekli ertelediğiniz İngilizce kursuna gitme fikrini artık hayata geçirin. Gideceğiniz kursun yeri, fiyatı vb. kriterler çok önemli ancak kurumun eğitim anlayışını ve çalıştıkları hocaları tanıdıktan sonra karar vermenizi öneririm. Sizin İngilizce konuşmanıza engel olan, sizde oluşan psikolojik baskıyı bertaraf edecek nitelikteki hocaların bulunduğu bir kursu tercih edin. Bu kursa gitme fikrini bir sosyalleşme, bir kişisel gelişim, bir networking olarak görün. Kursa gittikten hemen sonra mucize beklemeyin, sizden hemen İngilizce konuşmanızı bekleyenlere de kulak asmayın. Bu bir süreçtir zaman içinde gelişeceğinize emin olun. Özetle bu süreçten keyif almaya, kaliteli zaman geçirmeye gayret gösterin. Şunun altını çizmem lazım, süreçten keyif almak ve kaliteli zaman geçirebilmenin yolu gideceğiniz kurstaki hoca kalitesi ile doğru orantılıdır. 

 

4. Uzaktan eğitim ile İngilizce konuşma pratiğinizi geliştirin. 

İster birebir isterseniz grup olarak alacağınız uzaktan eğitim dersleri kesinlikle çok faydalı. Genellikle öğrencinin uygun olduğu saatlere göre oluşturulan esnek programlardan faydalanın. Bu hem zamanınızdan hem de paranızdan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Uzaktan eğitim ile nasıl iyi İngilizce konuşabilirim?

Uzaktan eğitim modelini bilmeyenler için biraz açalım. Örneğin www.temadil.com  web sitemizde kullanmış olduğumuz sistem ile öğrenci ve eğitmen önceden belirlediği gün ve saatte bilgisayar başında oluyorlar. Daha önceden öğrencinin seviyesine göre hazırlanmış olan materyaller ile eğitmen öğrenciye İngilizce konuşma becerilerini gösteriyor. Aslına bakarsanız, geleneksel sınıf ortamında yapılan ne varsa burada da o yapılıyor. Bu yöntemin en güzel tarafı ders bittikten sonra evdeyseniz ev hayatınıza, işteyseniz iş hayatınıza hiç ara vermeden devam edebilmeniz. Diyelim ki gün içinde bir saat konuşma dersi almak istediniz. Öğlen 12-13 saatleri arasında müsaitsiniz, bu durumda pekâlâ uzaktan eğitim alabilir ve zaman içinde İngilizce konuşma becerinizi yukarılara çekebilirsiniz. Bu yöntemi benimseyen çok sayıda katılımcımız olduğunu, hepsinin de istisnasız memnun kaldığının da altını çizeyim. Sürecin nasıl işlediğini merak edenler info@temadil.com adresine bir mail atıp randevu talebinde bulunabilirler.