En verimli İngilizce sınav hazırlık platformu.
YÖKDİL

17 Mart 2018 YÖKDİL Sınavının Analizi

17 Mart YÖKDİL Sınavı Analizi

2018 İlkbahar YÖKDİL sınavının önceki YÖKDİL sınavlarına göre daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle dilbilgisi becerilerinin ölçüldüğü ilk 30 sorunun adaylar tarafından kolaylıkla çözülebileceğini belirtmemiz gerekir.

YÖKDİL Fen, Sağlık ve Sosyal olarak 3 ayrı alanda yapılan YÖKDİL sınavının soru zorluklarına bakıldığında B1 seviyesinde İngilizce bilen bir adayın soruları pek de zorluk çekmeden çözebileceğini söyleyebiliriz. Hele sınava YDS soruları çözerek çalışmış bir adayın YÖKDİL’i kısa sürede bitirmiş olması beklenir.

17 YÖKDİL Sınavı Soruları ile ilgili dikkat çeken detaylar

Bilindiği gibi YDS dilbilgisi sorularında adayların doğru cevabı bulabilmesi için soruları okuması ve anlaması gerekmektedir. Ancak YÖKDİL’de sorulan bazı soruları sadece dilbilgisi kurallarına dayanarak çözebilmek ya da en azından seçenekleri ikiye düşürebilmek mümkündüç

Mesela YDS’de kendisinnden sonra isim gelen bağlaçlar ile cümle gelen bağlaçlar genelde aynı soruda karışık  olarak seçeneklerde verilmezler.

Örnek:

a) due to

b) in spite of

c) owing to

d) thanks to

e) contrary to

Yukarıdaki örnekte kendisinden sonra isim gelen yapılan verilmiş. Dolayısıyla soruyu çözebilmek için bağlaçların anlamlarını ve cümlenin tamamını anlamak gerekiyor.

YÖKDİL’de sorulan bir sorunun seçenekleri:

a) due to

b) therefore

c) on the contrary

d) nevertheless

e) however

Yukarıdaki soruda ise ‘due to’ yapısı ile diğer seçenekler arasında kullanım açısından fark var. Due to yapısından sonra isim gelirken diğer yapılardan sonra cümle gelmekte.

Dilbilgisi ile dikkat çeken bir diğer nokta ise aktif ve pasif yapıların test ediliş biçimiydi. YDS pasif yapıları genelde reduced relative clauses şeklinde test etmektedir. Dilbilgisi sorularında tüm seçeneklerin aktif ya da pasif olduğunu ve aktif pasif yapıların daha çok çeviri sorularında karşımıza çıktığını görüyoruz. YÖKDİL’de ise  pasif ve aktif yapılar son derece basit bir şekilde test edilmiş.

 

Örnek soru

Before banknotes and coins ——-, people used a variety of other objects for trading goods.

A) introduced

B) are introduced

C) be introduced

D) were introducing

E) were introduced

 

Yukarıdaki soruda pasif bir yapı arayacağımız ve bu yapının past olması gerektiği bariz bir şekilde görülmektedir. Aynı soru YDS’de sorulsa idi büyük ihtimalle bütün yapılar pasif olacaktı ve tense bilgisi test edilecekti.

YÖKDİL’in diğer soru tiplerine baktığımızda sınav sorularının ilerleyen bölümlerde bazen biraz zorlaştığını ama genel olarak adayları yormayan bir sınav olduğunu söyleyebiliriz.

Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı TemaDil

İngilizce seviyenizi öğrenmek için sınavlarımızı çözebilirsiniz.

Sınavı Çöz