YÖKDİL hazırlık çalışmalarına kurumsal anlamda girdiğimiz ilk günden bugüne titizlikle yürüttüğümüz bir uygulamayı paylaşmak istiyorum. YÖKDİL sınavına hazırlık veya sadece danışma amacıyla bizlere email, Whatsapp, telefon, YouTube, Instagram gibi mecralardan ulaşan herkesin sorularını, sorunlarını, taleplerini, önerilerini, motivasyonlarını, dikkatle dinleyip not aldık. Bunun yanında ister sınava bizimle hazırlanacak olsun, ister kendi imkânlarıyla, isterse başka bir kurumdan eğitim alacak olsun, bize başvuran herkese deneme sınavı linkini https://temadil.com/seviye-belirleme-sinavi/ gönderdik ve çıkan neticeye göre nasıl bir yol izlemesi gerektiğini kendisiyle paylaştık. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, blog sayfamızda yazmış olduğumuz yazılar, hazırlayıp sunmuş olduğumuz videolar siz değerli öğrenci ve öğrenci adaylarımızın bizlere vermiş olduğu bilgilerle şekillendi, şekillenmeye devam ediyor. Bu sayfadaki yazılara ve YouTube kanalımıza baktığınızda bugüne kadar bizlere yöneltilen soruların yanıtlarını göreceksiniz. YÖKDİL hazırlık konusunda yeni sorular geldikçe, biz de yazılarımızı, hazırlamış olduğumuz içerikleri, ders programlarımızı güncellemeye devam ediyor olacağız. Elimizdeki bu çok kıymetli verileri işleyip, öğrencilerimizin ihtiyaç ve hedeflerine uygun programlar hazırladık.
YÖKDİL’e Nasıl Hazırlıyoruz?
Nasıl yaptığımızdan bahsedeyim. Bize başvuran bir öğrencinin geçmiş dil öğrenme hikâyesini dinliyoruz. Ardından varsa mevcut skorunu öğreniyoruz, yoksa kendisinden deneme sınavını yapmasını istiyoruz. Deneme sınavı linkini tıkladığınızda çok farklı seviyelerde sınavlar olduğunu görmüşsünüzdür. Bize başvuran kişinin geçmiş dil eğitim hikâyesini dinledikten sonra hangi sınavı yapması gerektiğini kendisine söylüyoruz. Sınavın neticesi başvuran kişinin eksikleri konusunda bize fikir veriyor. Buraya kadar, bize başvuran kişinin mevcut İngilizce düzeyinin sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi üzerinde durduk, şimdi sırada hedefler var. Doktorlar TUS sınavına girebilmek için YÖKDİL sağlık veya TIPDİL’den 50 puana ihtiyaç duyarken, üniversitede İngilizce ders vermek isteyen bir akademisyenin en az 85 alması gerekiyor. YÖKDİL sınavına girecek olan kişilerin hedefleri farklı olduğu için, biz de kişiye özel programlar hazırlıyoruz. Öğrencimize video ders olarak önceden hazırlamış olduğumuz programlarımızda nasıl bir yol izlemesi gerektiği bilgisini paylaşıyoruz. Yukarıda bahsettiğimi bir kez daha vurgulamak istiyorum, bize başvuran kişi öğrencimiz olmayacak olsa bile ücretsiz kaynaklardan nasıl faydalanacağını, nasıl bir yol izlerse başarılı olacağını kendisine anlatıyoruz. Başlıktaki sorunun cevabını büyük ölçüde vermiş olduğumu düşünüyorum. Dilerseniz başlıktaki sorunun cevabını maddeler halinde somut hale getirelim.
- Kişinin geçmiş dil eğitim hikâyesi
- Seviye tespit sınavı
- Almak istediği puan
- İzleyeceği program
- Ne kadar süreyle çalışması gerektiği
Sormak istediğiniz bir konu olursa bizlere YouTube kanalımızdan, Whatsapp veya Instagram’dan ulaşabilirsiniz. YÖKDİL sınavına hazırlanan herkese başarılar dilerim.