İngilizce Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İngilizce öğretmenlerinin ve İngilizceyi iyi bilen insanların sıklıkla duydukları soruların başında “Hangi İngilizce kursuna gitmeliyim?”, “En iyi İngilizce kursu hangisi?” gibi sorular gelir. Ben de bu yazımda İngilizce eğitim almak isteyen öğrencilere nasıl bir arama yapmaları gerektiğini anlatan birtakım öneriler hazırladım.

1. Kendi çevrenizden başlayın.

Bir ürün veya bir hizmet almadan önce çevremizdeki kişilerden fikir almak, tavsiyelerini dinlemek hepimizin sıkça başvurduğu bir yöntem. Daha önce İngilizce eğitim almış ve neticede başarı elde etmiş olan insanların referanslarıyla ilgili eğitim kurumlarıyla görüşmek başlangıç için iyi bir fikirdir. 

2. Internet üzerinden arama yapmak.

Internet üzerinden arama yaparken Google arama motoruna almak istediğiniz eğitim ve lokasyonu yazarsanız, size en yakın kursların nerede olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Diyelim ki IELTS sınavına hazırlanıyorsunuz ve Kozyatağı civarında ikamet ediyorsunuz, o halde Google arama motoruna “ielts kozyatağı” yazmanız netice almanızı kolaylaştıracaktır.

3. Eğitim alacağınız eğitmenlerin kim olduğunu öğrenin.

İster referansla olsun ister internet araması olsun, görüşme yapacağınız İngilizce kursunda hangi eğitmenlerden eğitim alacağınızı mutlaka sorun. Günün sonunda sizin başarınızda direkt olarak etki edecek olan eğitimi veren hoca olduğunu unutmayın.

4. “5 günde İngilizce, 2 ayda konuşturuyoruz” iddiasında bulunan yerlerden uzak durun.

Dil öğrenme bir süreçtir. Eğitimciler öğrencileri için hedefler ve bu hedeflere erişebilme sürelerini tayin ederler. Öğretme süreci ise kurumun ve öğretmenin stratejileriyle harmanlanır. Tüm saydıklarımın bilimsel bir tabanı vardır. Bilimsellikten uzak, akademik altyapısı olmayan söylemlere itibar etmek zaman ve para kaybından başka bir şey değildir.

5. Hedeflerinizi ve bu hedeflere ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Diyelim ki bir İngilizce kursunda karar kıldınız. Konumuyla, donanımıyla, teknolojik altyapısıyla, çalışanlarıyla sizin beklentilerinizi karşılayacak nitelikte olduğuna ikna oldunuz. Talep edilen ücretin verilen eğitim süresi ile mukayese edildiğinde makul olduğunu da gördünüz. Bu durumda geriye bir tek hedeflerinize ne kadar sürede ulaşacağınızı öğrenmek kalıyor. Bilimsel metotlarla çalışan kurumlar, öğrencilerine derslere düzenli olarak devam ettikleri taktirde ne kadar sürede nereye varacaklarını belirtirler. Somut bir dayanağı olmayan, mucizevi yöntemlerle çok kısa sürede İngilizce öğrettiklerini iddia eden bir kuruma itibar etmeyin.

Sonuç

Son olarak, İngilizce veya başka bir dil öğrenmek çok keyifli bir süreçtir. Öğrenciler bu süreçte sadece dil öğrenmez aynı zamanda zihin jimnastiği yapar, yeni bilgiler öğrenir. Öğrendikleri bu bilgileri yaşamlarının başka alanlarında kullanma fırsatı bulur. Öğrenmiş oldukları dil becerilerini kullanma fırsatı yakaladıklarında kendilerini daha iyi hissederler. Bu sebeple kendinize uygun bir dil okulunda İngilizce öğrenme sürecinizi keyifli hale getirebilir ve kişisel gelişiminize büyük bir katkı yapmış olursunuz.