En iyi IELTS kursu hangisi?

İngilizce öğretmenleri olarak  sıkça muhatap olduğumuz bir sorudur. ‘Hocam en iyi IELTS kursu hangisi?’ Çoğu zaman böyle bir soruya birkaç kelime ile cevap vermekte zorlanırız. Çünkü IELTS gibi önemli bir sınava girecek adayı yanlış yönlendirmekten korkarız.

Bilindiği gibi IELTS için B1+ İngilizce seviyesi gerekiyor. Yani bu seviyeden daha alt seviyede bir adayın direkt olarak IELTS hazırlığı içine girmesi genelde önerilmez. Gerçi A2 seviyedeki adaylar için hazırlanmış çeşitli IELTS hazırlık kitapları mevcut. Ancak bu kaynakları bilmek ve doğru bir şekilde kullanabilmek gerekiyor.

Şimdi adım adım en iyi IELTS kursunu seçme aşamalarına bakalım;

  1. İngilizce seviyenizi öğrenin: İngilizce eğitim almadan önce mutlaka ama mutlaka İngilizce seviyenizi öğrenin. İngilizce seviyenizi sitemizde yer alan seviye tespit sınavını çözerek öğrenebilirsiniz. Bunun yanında tecrübesine ve birikimine güvendiğiniz bir İngilizce öğretmeni ile yapacağınız bir görüşme ile seviyenizi öğrenebilirsiniz. Seviyenizi öğrenme konusunda genel kabul görmüş sınavlar ile tecrübeli İngilizce öğretmenleri dışında kimseye itibar etmeyin.
  2. Sınav hakkında bilgilenin: IELTS sınavı ile ilgili bol bol bilgi toplayın. Sınavın formatı nedir, soru tipleri nelerdir? Ne kadar sürer, sınav prosedürü nedir vb. Böylelikle kafanızda eğitmenlere ve kurslara soracağınız sorular netleşir. Sınav ile ilgili bilgi için IELTS sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca sınavın resmi sitesi için tıklayınız.
  3. Ders alacağınız yeri seçin: Seviyenizi öğrendiğinize göre şimdi eğitime başlayabilirsiniz. Araştırmakta özgürsünüz. Hatta çok şanslısınız çünkü Google elinizin altında. Araştırmaya Google yerine çevrenizden başlamanızı öneririz. Ancak size bir kursu tavsiye eden kişiye eğitimi ne zaman almış olduğunu mutlaka sorun. 5 sene önce gittiği IELTS kursunda aynı eğitmeni muhtemelen bulamazsınız.
  4. Doğru sorular sorun: IELTS hazırlık eğitimi için kursları aramaya başlamadan önce bir soru listesi hazırlayın. Sorduğunuz soruların zorluk derecesine göre sizi bir eğitmene bağlayacaklardır. Güzel. Şimdi sorduğunuz sorulara tatmin edici cevaplar alabiliyorsaniz doğru IELTS kursunu bulmuşsunuz demektir. Peki doğru sorular nelerdir?
    1. Ne kadar süredir IELTS eğitimleri veriyorsunuz?
    2. Hangi materyalleri kullanıyorsunuz?
    3. Program süreniz ne kadar? Bir ders saati kaç dakika sürüyor?
    4. Eğitimleri sizden mi alacağım yoksa başka eğitmenler de derslere girebilir mi?
    5. ve aklınıza takılan diğer sorular
  5. Ücrete değil içeriğe odaklanın: Para kolay kazanılmıyor haklısınız. O yüzden sadece ücrete bakmayın diyorum zaten. Mesela sınıfın kaç kişi olduğunu sordunuz mu? Yazacağınız kompozisyonlar değerlendirilecek mi peki? Konuşma becerinizi 30 kişilik bir sınıfta nasıl geliştireceksiniz? Öncelikle eğitimin içeriğini ödeyeceğiniz ücrettten bağımsız olarak öğrenin. Eğitim size hangi koşullarda verilecek ve ne alıyorsunuz bu konuda kafanız net olsun.

Peki en iyi IELTS kursu hangisi?

Yukarıda IELTS hazırlık programını seçerken izlenmesi gereken yollara değindim. Yıllarca bana hangi IELTS kursuna gideyim diye soran öğrencilerime doğru dürüst cevap veremedim. Artık verebiliyorum. En iyi IELTS kursu tabii ki TemaDil. Üstelik TemaDil Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek adayları IELTS sınavına online olarak hazırlıyor. Aşağıda yer alan programlarımızı inceleyip kendinize en uygun programı seçebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

 

IELTS Hazırlık Programlarımız