En verimli İngilizce sınav hazırlık platformu.
Proficiency

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Proficiency Sınavı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Proficiency Sınavı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İngilizce yeterlilik sınavında test edilen bilgi ve beceriler aşağıdaki gibidir;

Sınav iki bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde 80 çoktan seçmeli soru bulunmaktadır. İkinci bölümde ise öğrencilerden bir essay yazması istenmektedir. Birinci bölümde her soru 1 puan, ikinci bölüm olarak nitelendirilen writing bölümü 20 puandır.

 

Birinci bölümde test edilen bilgi ve beceriler şunlardır;

1. Sınavın ilk 20 sorusunda dilbilgisi, kelime, edat, bağlaç soruları test edilmektedir. Bu tip soruların nasıl çözüldüğünü görmek için Youtube kanalımızda bulunan çalışmaya göz atabilirsiniz.

 

2. Sınavın 21 ila 39 arasındaki sorular cloze test diye tabir ettiğimiz, paragraf içindeki boşlukları doğru kelime ile doldurma bölümüdür. Bu bölüm de bir önceki bölümde olduğu gibi dilbilgisi, kelime, edat, bağlaç test etmektedir.  Bu tip soruların nasıl çözüldüğünü görmek için Youtube kanalımızda bulunan çalışmaya göz atabilirsiniz.

 

3. Sınavın 40 ila 45 arasındaki sorular cümle tamamlama sorularından oluşmaktadır. Bu tip soruların nasıl çözüldüğünü görmek için Youtube kanalımızda bulunan çalışmaya göz atabilirsiniz.   

4. Sınavın 51 ila 58 arasındaki bölüm diyalog tamamlama sorularından oluşmaktadır. 

Bu tip soruların nasıl çözüldüğünü görmek için Youtube kanalımızda bulunan çalışmaya göz atabilirsiniz.

 

5. Sınavın 59 ila 65 arasındaki sorular verilen cümleye anlamca en yakın cümleyi bulma sorularıdır. Bu tip soruların nasıl çözüldüğünü görmek için Youtube kanalımızda bulunan çalışmaya göz atabilirsiniz. 

 

6. Sınavın 66 ila 80 arasındaki sorularla okuduğunu anlama test edilmektedir. Bu tip soruların nasıl çözüldüğünü görmek için Youtube kanalımızda bulunan çalışmaya göz atabilirsiniz.  

 

 

Sınavın ikinci bölümü olan yazma bölümünde ise öğrencilere üç tane konu verilir. Bu üç konudan birini seçerek en az 250 kelimeden oluşan bir kompozisyon yazması istenir. 

 

Bu bölümde çıkması muhtemel konu ve soruların linkini aşağıda bulabilirsiniz;

https://temadil.com/blog/235/essay-writing-konulari-problem-solution

https://temadil.com/blog/234/essay-writing-konulari-compare-&-contrast

https://temadil.com/blog/233/essay-writing-konulari-cause-&-effect

https://temadil.com/blog/232/essay-writing-konulari-advantage-&-disadvantage

TemaDil ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İngilizce hazırlık sınavına ister kayıtlı derslerle ister bire bir derslerle hazırlanabilirsiniz. Bilgi için 0216 573 11 15 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. 

Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı TemaDil

İngilizce seviyenizi öğrenmek için sınavlarımızı çözebilirsiniz.

Sınavı Çöz