En verimli İngilizce sınav hazırlık platformu.
PTE

PTE Özel Ders

Yazıma önden kendim ve kurumumla ilgili bilgi vererek başlamak isterim. Çünkü internette bu türden sınavlarla ilgili çok fazla içerik var ve bunların çoğu klik avcılığı amacıyla konunun uzmanı olmayan kişilerce üretilmiş yazı ve videolardan oluşuyor. Ben 10 seneye yakın bir süredir PTE Academic sınavına öğrenci hazırlıyorum. PTE Certified Trainer belgesine sahibim ve kurucu ortağı olduğum kurum Pearson Resmi Sınav hazırlık merkezidir. Dolayısıyla bu yazı sınava hazırlanmak isteyen öğrencilere faydalı olsun diye yazılmıştır.

PTE Özel Ders Almak Mantıklı mı?

PTE sınavının formatını göz önüne aldığımızda hazırlık sürecinin özel ders ile yürütülmesini daha sağlıklı buluyorum. TOEFL, IELTS gibi sınavların bölümleri birbirlerinden daha kesin hatlarla ayrılmış ve soru tipleri becerileri PTE kadar entegre olarak ölçmüyor. Daha basit ifade etmem gerekirse diğer sınavlarda klasik sorulara (çoktan seçmeli) daha fazla yer verildiğini ve becerilerin ayrı ayrı ölçüldüğünü görüyoruz. TOEFL’da bazı sorularda iki beceri aynı anda ölçülüyor ancak sınavın büyük kısmında test edilen beceri diğer becerilerden bağımsız olarak ölçülüyor. IELTS’de bu durum daha belirgin. Sınavın dinleme bölümünde sadece dinliyorsunuz. PTE’de durum farklı. Bir soruda önce dinleyip sonra konuşmanız ya da yazmanız gerekebiliyor. Bazı sorularda duyduğunuz bir cümleyi yazmanız ya da tekrar etmeniz beklenebiliyor. Dolayısıyla becerilerin entegre olarak ölçüldüğü soru tipleri fazlasıyla mevcut. Ayrıca PTE’de yirmiyi aşkın farklı soru tipi var. Bu soru tiplerini çalışırken öğrencilerin birbirinden farklı konularda desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Bir sınıfta öğretmen tarafından verilen geri bildirim o sınıftaki öğrencilerin ne kadar büyük bir kısmına faydalı oluyorsa ders o kadar verimli geçiyor. Ancak PTE’de bazı öğrenciler dinlerken, kimisi ise konuşurken zorlanıyor. Bu durumda verilen geri bildirimlerin mümkün olduğunca bireyselleşmesi gerekiyor. Sonuç olarak öğretmen herkese ayrı ayrı zaman ayırmayı seçse çok zaman kaybediliyor, sınıfın geneline geri bildirim vermeyi seçse dersin verimi düşüyor. 

PTE Sınıf Dersine Uygun Değil mi?

Öğrenciler çok titiz bir seviye tespit sınavından geçmişse ve öğrencilerin geliştirilmesi gereken dil becerileri birbirine çok benzerse sınıf eğitimi elbette mümkün. Ancak böyle bir sınıfı oluşturmak bir kurum için pek kolay bir iş değil. Sonuç olarak PTE’ye sınıf eğitimi alarak hazırlanmak istiyorsanız o sınıfın dil becerileri açısından son derece homojen bir yapıda olduğundan emin olunması gerekiyor.

PTE Özel Ders Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlemek Gerekir?

Öncelikle İngilizce seviyenizi tam olarak ölçün. Sitemizde İngilizce seviyenizi ölçebileceğiniz seviye tespit sınavlarını bulabilirsiniz. Sonra sizden beklenen puanı ve sınava ne zaman gireceğinizi öğrenin. Bu üç bilgi eğitime başlamanız için hayati öneme sahip. Nerede olduğunuzu, nereye gideceğinizi ve bunu ne kadar sürede başarmanız gerektiği bilgileri olmadan eğitime başlamayın. Eğitimi PTE konusunda tecrübeli bir İngilizce öğretmeninden alın. Kulağa garip gelse de piyasada üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmadığı halde öğretmenlik yapan çok sayıda sözde eğitmen var. Son olarak size kısa sürede başarı vadeden, hatta bunu garanti eden, bir takım taktikler ile size sınavdan yüksek puan aldırabileceğini iddia eden kişi ya da kurumlardan uzak durun. Unutmayın bu sınava büyük ihtimalle bilimsel çalışmalarınıza devam etmek için giriyorsunuz. O halde sınava bilimsel yöntemlerle hazırlanın. 

Sonuç

PTE’ye hazırlanmayı düşünüyorsanız İngilizce seviyenizi, puan hedefinizi ve bu hedefe ulaşmak için ne kadar zamanınızı olduğunu netleştirin. Bu üç faktörün biri dahi net değilse eğitime başlamayın. Eğitime başlamadan önce konunun uzmanı bir İngilizce öğretmenine danışın. Onlardan aldığınız cevapları kendi kısıtlarınızı göz önüne alarak manipüle etmeye çalışmayın. PTE sınavına giren öğrencilerin çoğunun zaman kısıtı oluyor ve biz uzmanların bu kısıta uygun bir raporlama yapması bekleniyor. Ancak maalesef bilim bizim kişisel kısıtlarımıza göre değil evrensel kanunlara göre işliyor. 

Eğitimlerimiz

PTE Coaching
PTE

Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı TemaDil

İngilizce seviyenizi öğrenmek için sınavlarımızı çözebilirsiniz.

Sınavı Çöz