En verimli İngilizce sınav hazırlık platformu.
IELTS

IELTS Özel Ders

20 seneyi aşkın bir süredir IELTS, TOEFL, PTE vb sınavlara öğrenci hazırlıyorum. Bu konuda hatırı sayılır bir tecrübem var. Ve en önemlisi İngilizce öğretmeniyim. Bu bilgileri baştan yazma amacım bu yazıyı okuyan ziyaretçilerin klik avcılarına yem olmasının önüne geçmek ve sınav hazırlık aşamasında olan öğrencilere doğru bilgi vermektir. Bu yazımda IELTS’e hazırlanmak için özel ders almanın mantıklı bir tercih olup olmadığı üzerinde duracağım.

IELTS Özel Ders Almak Mantıklı mı?

Bu soruya duruma göre değişir diye cevap vermek istiyorum. IELTS’e hazırlanmanız gereken şartlar ve sizden istenen puan özelse özel ders almanız mantıklı olacaktır. Sınava çok kısa bir süre içinde girecekseniz veya sizden 7.0 üstü ya da 5.0 altı bir puan isteniyorsa durumunuz bir sınıf için uygun değildir. Buna ek olarak çalışma saatleriniz bir sınıf eğitimine katılmanızı engelliyorsa yine sınıf eğitimi özel derse göre daha maliyetli ve verimsiz olacaktır. Birçok IELTS hazırlık programı 6.5 seviyesine göre öğrenci hazırlar. TemaDil gibi bazı kurumların 5.5 hedefli programları mevcut ancak çoğu kurumda bir tane IELTS programı vardır ve öğrenci seviyeleri homojendir. Sonuç olarak özel dersler özel durumlar için önerilir. Sınava girmek için makul bir süreniz varsa, sınıf eğitimlerine düzenli olarak katılabilecekseniz ve sizden istenen puan ile programın hedef puanı tutuyorsa özel ders maliyetine katlanmak makul bir tercih olmayacaktır. 

IELTS Özel Ders Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlemek Gerekir?

Öncelikle İngilizce seviyenizi tam olarak ölçün. Sitemizde İngilizce seviyenizi ölçebileceğiniz seviye tespit sınavlarını bulabilirsiniz. Sonra sizden istenen puan ve sınava ne zaman gireceğiniz konusunda net olarak bilgi sahibi olun. Bu üç bilgi eğitime başlamanız için hayati öneme sahip. Nerede olduğunuzu, nereye gideceğinizi ve bunu ne kadar sürede başarmanız gerektiği bilgileri olmadan eğitime başlamayın. Eğitim alacağınız kişinin İngilizce öğretmeni olup olmadığından mutlaka emin olun. Kulağa garip geliyor ama İngilizce öğretmenliği bölümü mezunu olmayan çok sayıda ‘eğitmenin’ müthiş bir özgüvenle eğitim verebildiği bir piyasanın içindeyiz. Size sınavın taktiklerini göstereceğini söyleyen, kısa sürede başarı vaat ve garanti eden ve en önemlisi sizi kendi bulduğu yöntemle IELTS’e hazırlayacağını iddia eden kurum ya da kişilerden uzak durun. Kötü eğitim almanın paradan daha değerli olan zamana mal olduğunu asla unutmayın. 

Sonuç

Sonuç olarak hedef puanınız, sınava girmek için kalan süreniz, ya da çalışma düzeniniz diğer insanlardan tamamen farklı ise IELTS’e özel ders alarak hazırlanabilirsiniz. Bunun haricinde sınıf eğitimleri gayet verimli ve ekonomik olacaktır. Elbette sınıf eğitimi için adayların seviyelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi koşuluyla. 

 

IELTS Programlarımız


    

 

 

Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı TemaDil

İngilizce seviyenizi öğrenmek için sınavlarımızı çözebilirsiniz.

Sınavı Çöz