Lise Öğrencileri için IELTS Kursu

Eğitimine yurt dışında devam etmek ve üniversitelerden kabul almak isteyen lise öğrencileri için IELTS kursu bulabilmek biraz zor. Çünkü genelde IELTS kursları yetişkinlere yönelik eğitimler veriyor. Ancak son yıllarda lise çağındaki gençler de kariyerleri için son derece önemli olan bu sınava çalışıp henüz sınava girmeyeceklerse bile ilerisi için hazırlık yapmak istiyorlar. Lise sonrası üniversite eğitimine yurt dışında devam etmek ya da Türkiye’de okuyacağı üniversitenin hazırlık okulundan muaf olmak için IELTS, TOEFL, PTE vb sınavlara girilmesi gerekiyor ve bu sınavlara hazırlık için belli bir süre çalışmak şart. Sadece belli bir seviyede İngilizce bilmenin yetmediği bu standart İngilizce sınavlarına hazırlanmak için profesyonel yardım almak zamandan tasarruf açısından önemli bir seçenektir. Bu doğrultuda tamamen lise öğrencilerine özel bir IELTS hazırlık programı tasarladık.

Lise Öğrencileri için IELTS Kursu

Sadece 14 – 17 yaş arası öğrencilerin kabul edildiği ve içeriklerin bu yaştaki öğrencilerin beklenti ve öğrenme stillerine göre hazırlandığı bir program hazırladık. Adı da IELTS Junior oldu. Bu 60 saatlik IELTS hazırlık eğitimi sonunda öğrencilerimizin program hedeflerine varabilmeleri için gerekli çalışmaları yaptık ve altyapıyı oluşturduk.

IELTS Junior Programına Kayıt Süreci

Öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini ölçmek ilk yaptığımız iş oluyor. Bunu yazılı ve sözlü olarak yapıyoruz ve öğrencilerimizi İngilizce seviyelerine göre sınıflara yerleştiriyoruz. Her sınıfın İngilizce seviyesine yönelik uygun içeriklerimiz var ve eğitim tamamen mevcut İngilizce seviyesine göre tasarlanıyor. Programa kayıt olan öğrencilerimiz Akademik Kelime ve Academic Phrasal Verbs setine ücretsiz olarak erişebiliyor. Bu sayede IELTS hazırlık sürecine paralel olarak kelime bilgisini geliştirebileceği bir platform sunuyoruz. Kelime setinin yanında binlerce örnek soru, okuma ve dinleme parçaları gibi IELTS hazırlık sürecinde gerekli kaynaklarla programı güçlendirip destekliyoruz.

Eğitim Süreci

IELTS Junior programı 60 saat (7 hafta) sürüyor ve eğitimleri tecrübeli üniversite öğretim görevlileri veriyor. Program sürecince öğrencilere kişisel feedback hizmeti sunuluyor. Her bir öğrencinin yazdığı yazı veya konuşması değerlendiriliyor ve geliştirilmesi gereken noktalar öğrenciye ve veliye raporlanıyor. Dersleri Zoom üzerinden gerçekleştiriyoruz ve kayıt altına alıyoruz. Öğrenciler istedikleri zaman eski dersleri izleyebiliyorlar. Bununla birlikte her ders bitiminde bir öğrenci derste kalıyor ve 20 dakika kadar kişisel feedback alıyor. Bu sürede aklına takılan soruları sorabiliyor veya eğitmeninin uygun gördüğü egzersizleri yapıyor.

Ders Gün ve Saatleri

Eğitim günleri hafta içi Pazartesi, Salı ve Perşembe oluyor. Ders saatleri ise 14:00 – 16:25 arası. Kişisel feedback bölümünü de eklersek ders beşe doğru bitiyor. 

IELTS Konusunda Ne Kadar Tecrübeliyiz?

20 yılı aşkın bir süredir çeşitli üniversitelerde eğitimler veriyoruz. Bu süreçte öğrenci hazırlamadığımız İngilizce sınav neredeyse kalmadı. Bunlardan en fazla talep görenleri ise IELTS, TOEFL ve YDS oldu. 2016’dan beri IELTS ve TOEFL eğitimlerini online olarak veriyoruz ve çok olumlu geri dönüşler olduğunu görüyoruz. Bu sebeple hemen hemen her ay iki tane IELTS sınıfı açıyoruz. Şu ana kadar belki de bine yakın öğrenciyi IELTS’e hazırladık. Sonuç olarak IELTS hazırlık süreçleri ile ilgili hatırı sayılır bir tecrübemiz var.

Dersleri Neden Online Olarak Veriyoruz?

Birçok kurumun aksine biz pandemiden çok önce online eğitime geçmiştik. 2016 yılından beri bütün altyapımızı buna göre kurduk. Dolayısıyla bizim için online eğitim bir son çare değil mantıklı bir seçenekti. Bunun için kullandığımız materyaller online eğitim formatına uygun akıllı tahta uygulamalarıdır. Ayrıca eğitmenlerimiz online eğitim konusunda tecrübelidir ve dersleri interaktif olarak işliyoruz. Derslerimize öğrenciler aktif olarak katılıyor ve normal sınıfta ders nasıl işleniyorsa o şekilde eğitim görüyor.

Sonuç

TemaDil İngilizce sınav hazırlık konusunda uzman bir kadroya sahip. IELTS’e hazırlanmak isteyen 14 -17 yaş arası gençlere ihtiyaçları olan kaliteli eğitimi sunacak tüm donanım bizde mevcut. Materyal zenginliği ve güncelliği, eğitmen kalitesi ve programların tasarlanması konusunda şu ana kadar oldukça başarılı olduk ve lise öğrencileri için IELTS kursu eğitiminde de iddialıyız. Öğrencilerimizi IELTS’e eksiksiz olarak hazırlayacağımızdan şüpheniz olmasın.

 

IELTS Hazırlık Programlarımız