Lise Öğrencileri için TOEFL Kursu

Eğitimine yurt dışında özellikle de ABD’de devam etmek isteyen öğrenciler için girilmesi gereken sınavlardan bir tanesi de TOEFL IBT. TOEFL IBT Educational Testing Service tarafından yapılan ve İngilizce seviyemizi ölçen uluslararası bir sınav. Önceki yıllarda daha çok yüksek lisans ve doktora kabul için girilen TOEFL IBT’ye son yıllarda lise öğrencilerinin de rağbet ettiğini görüyoruz. Ancak lise öğrencileri için TOEFL kursu bulmak biraz zor çünkü bu kurslar hala yetişkinlerin katılımı için tasarlanıyor.

Lise Öğrencileri için TOEFL Kursu

14 -17 yaş arası gençler için özel olarak oluşturulmuş bir TOEFL Junior programı ile sadece lise öğrencilerinin katılabileceği homojen bir TOEFL hazırlık programı başlattık. Bu programın ders gün ve saatleri, içerikler ve daha birçok kriter lise öğrencilerinin TOEFL’a verimli bir şekilde hazırlanabilmesi için özel olarak oluşturuldu. Programı 10 hafta sürecek şekilde 60 ders saati olarak planladık ve kontenjanı 8 ile sınırlı tuttuk.

TOEFL Junior Programına Kayıt Süreci

Programa kayıt olmak isteyen öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini 3 aşamalı bir seviye tespit sınavı ile ölçüyoruz. Öğrencimizden önce çoktan seçmeli bir sınav çözmesini istiyoruz. Ardından kendisine bir yazı konusu gönderiyor ve kompozisyon yazmasını istiyoruz. Bu iki aşamadan sonra sözlü olarak öğrencinin İngilizce konuşma seviyesini ölçüyoruz ve çıkan sonuca göre öğrencimize hangi programın faydalı olacağını belirliyoruz. Bu süreçte hem veli ile hem de öğrenci ile iletişimde bulunuyoruz.

Eğitim Süreci

TOEFL Junior programı 60 derslik 7 hafta süren bir program. Eğitimleri Zoom üzerinden gerçekleştiriyoruz ve dersleri kayıt altına alıyoruz. Öğrenciler ders kayıtlarını istedikleri zaman izleyebiliyorlar. Eğitimlerimizde kontenjan sınırı bulunuyor ve 8 öğrenciden fazla öğrenci kabul etmiyoruz. Kayıt olan öğrencilerimizin İngilizce seviyelerinin birbirine çok yakın olması konusunda da çok titiz davranıyoruz. TOEFL hazırlık sürecinde öğrenciler en fazla kişisel feedback almak isterler. Yazdıkları kompozisyonların ya da konuşmalarının değerlendirilmesi çok kritik öneme sahiptir. Bu yüzden TOEFL hazırlık programlarını kalabalık sınıflarda yaparsanız öğrenci başına düşecek süreyi düşürür ve öğrencinin ilerleme sürecini doğru takip edemezsiniz. Derslerimizi interaktif olarak işliyoruz ve öğrenciler derste bol bol konuşup derse katılabiliyorlar. Bu yönüyle klasik sınıf eğitiminden bir farkı olmadığı gibi kullandığımız kaliteli kaynaklar sayesinde içerikler klasik eğitimden daha kolay takip edilebiliyor.

Ders Gün ve Saatleri

Eğitim günleri hafta içi Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri oluyor. Ders saatleri ise 14:00 – 16:25 arası. Kişisel feedback bölümünü de eklersek ders beşe doğru bitiyor. 

TOEFL Konusunda Ne Kadar Tecrübeliyiz?

20 yılı aşkın bir süredir İngilizce sınavlara öğrenci hazırlıyoruz. English for Academic Purposes (Akademik Amaçlı İngilizce) eğitimleri konusunda uzmanız. Üniversitelerin hazırlık okullarında materyal geliştirme ve test hazırlama departmanlarında aktif olarak görev almış ve üretken bir kadroya sahibiz. Kariyerimiz boyunca bine yakın öğrenciyi TOEFL’a hazırladık ve hazırlamaya devam ediyoruz. Sınav hazırlık sürecinde öğrencilerimize doğru eğitimi vermek için bilimsel yöntemleri tercih ediyoruz ve sadece saygın yayınevlerinin yayınladığı materyalleri kullanıyoruz.

Eğitimleri Neden Online Olarak Veriyoruz?

2016 yılından beri eğitimlerimizi online olarak veriyoruz. Birçok kurumun aksine online eğitim bizim için pandemi nedeniyle başvurulan bir çare değil makul olan eğitim modeliydi. Geçen 6 senede online eğitim konusunda ciddi bir tecrübe edindik. Eğitmenlerimiz, kullandığımız materyaller, sunduğumuz kaynaklar hep online eğitime uygun şekilde tasarlandı. Online platformumuzda binlerce örnek soru, okuma parçaları ve çalışma materyalleri mevcut ve soru bankamız her geçen gün büyüyor. Bazı öğrencilerin online eğitime olan önyargısını görüyoruz ve onlara hak veriyoruz. Çünkü online eğitim diye yüz öğrencinin aynı anda katıldığı, eğitmenin internet bağlantısının sağlıksız olduğu, materyallerin özensiz bir şekilde hazırlandığı ve ses düzeninin iletişimi imkansız hale getirdiği bir deneyim yaşadılar. Ancak online eğitim bu değil ve nasıl olabileceğini öğrencimiz olanlar tecrübe ediyorlar.

Sonuç

Lise öğrencilerine TOEFL kursu eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler için harika bir program. Şu ana kadar farklı şehir ve ülkelerden binlerce öğrenciye kaliteli eğitim sunan TemaDil olarak TOEFL’a girecek öğrencilerimizi sınava eksiksiz hazırlayabileceğimizden şüpheniz olmasın. Lise öğrencileri için TOEFL kursu detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

 

TOEFL Hazırlık Programı